söndag 18 juli 2010

vart tog du vägen?

Saknaden av dig är så oerhört smärtande stor
samtidigt känner jag en stark närvaro av dig min fina bror
Du hade gillat att veva o sjunga i mörkret av gårdagen, såg dig slå med i trumslagen
frågan ska inte ställas varför du inte var där
utan i huvudet nu hur du alltid är uppe här
mer lr mindre slåendes på knapparna av smärta
dem är både röda o gröna som svart o vitt är Alpha o Omega,
"Dom hade mycket att säga" sa Andreas Grega
han kunde inte ha mer rätt o gränsen mellan ledsamhet o ilska
har visats sig vara hårfin
men det som får vågskålen att tippa o stjälpa över
är min ovillkorliga kärlek för dig o vår familj,
din eviga o envisa jakt efter ett eller två fyrklöver;
är även den så abrubt slut och över
men det som aldrig kommer ha ett sista kapitel
är det episka innanför loben o hjärtat hos Gunnar o din yngsta bror,
din söta son, din starka far o din vackra mor

Vila i frid Rickard Berg 24/12 1976- 29/6 2010

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet inte om du minns, men jag minns varje ord vi sa, du berättade för mig om din bror, i vintras den där gången vi bara pratade i flera dygn. Den dagen då det var så mycket snö ute att jag inte orkade gå hem och alla trodde att jag var försvunnen.
Vi berättade allt mellan himel och jord för varandra den natten. Och du pratade länge om din bror.
Jag skulle aldrig säga att jag förstår din saknad eller din förlust, det finns ingenting jag kan göra eller säga för att det ska bli lättare för dig, för att smärtan ska bli mindre, eller förlusten mindre påtaglig. Men jag beklagar sorgen från djupet av mitt hjärta och jag tänker på dig, trots allt och även om du inte vill vara det så är du en av de få personerna som verkligen har betytt och alltid kommer att betyda mycket för mig.
Hannes jag vet inte om min hälsning nu hjälper eller skälper, jag vet inte om du tycker att det spelar någon roll alls, men jag vill ändå att du ska veta att jag beklagar verkligen din och er sorg.

Kajsa sa...

Jag är ledsen Hannes. Fina ord om en fin människa som under andra förutsättningar, och i andra tider, nog klarat lifvets prövningar och krav bättre..

Tänker på er

Kramar

Kajsa

Nina sa...

hmm fint skrivet...... men hade inte Richard en syster också? En syster som ALLTID gav honom en fristad...... varför är inte hon omnämnd i dina tankar ??

Walter Drego sa...

därför när jag skrev detta för att ens kunna sova så var hon inte i mina tankar... men han har ingen syster som heter Nina.

Anonym sa...

Nej, jag heter det. Anna heter hans syster som alltid fanns där för honom. Blev förbannad att du inte räknar in henne som en av de som sörjer allra mest. that's all

Anonym sa...

Nej, hon heter Anna och vá en av dem som alltid fanns där för Richard. därför undrade jag hur du inte tänkte på henne också, hon sörjer nog lika mycket som er andra.That's all

Walter Drego sa...

ja och vem fan är du att döma vad jag tänker på? vissa åsikter behöver inte alltid framhävas bara för det finns en knapp som heter: "kommentera"

och ja, jag tror säkert hon sörjer och jag skrev detta inlägg utefter hur jag kände o hur jag känner fortfarande och i dem orden dök inte Anna upp. Och Nina, du är inte den enda som blir förbannad... Jag blir förbannad på dig att du så arrogant tror att jag bryr mig om dina bu o bä o de hör inte hemma här i detta forumet iaf, du får gärna behålla dina åsikter innanför din pannlob för de gör ingen nytta utan bara så mkt mer skada. "Thats all"? nej det är inte "thats all" med något här, kanske för dig efter du tryckt på "publicera" sedan är det ur världen men inte för mig. Är du så pantad att du skriver "thats all" till en som nyligen förlorat sin äldsta bror efter du bitchar om så triviala saker som varför jag inte nämnde min halvsyster i mitt avsked till min avlidna bror? ..."Thats all"...och det är precis därför jag tycker att du inte skulle ha skrivit något från början för nu måste jag veta att både du och dina okänsliga åsikter existerar, för helvete, social conduct please! bara för att vi lever i ett land som utövar yttrandefrihet betyder det inte att man måste spy ut alla sina idiotiska tankar i varje forum så fort man knåpat ihop några ord i skallen... eller då i ditt fall då du så tydligt har ett sådant psykoskadat behov att ha åsikter om allt; försiktighet är A&O i fall där du iaf inte verkar ha någon som helst erfarenhet. Men hoppas du känner dig bra med ditt inlägg, du förstörde min dag helt å hållet med din arrogans och okänslighet. Bra där Nina!